
Yeni Mecmua Yayın Hayatına Yeniden Başlıyor!
Topluluğumuzun dergisi olan Yeni Mecmua bu dönem içerisinde yayın hayatına geri dönüyor. Yazı göndermek isteyenler afişteki karekodu okutabilir veya https://tftdergi.tr.gg/ adresinden detaylı bilgilere ulaşabilir. Yazılarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz.

Kore'nin Savunucusu - Amrial Yi Sun Shin
Sunum-Tartışma etkinlikleri kapsamımızda Uzakdoğunun tarihine göz atıyoruz. Deniz savaşlarında önemli başarılara elde etmiş ve dünyanın ilk zırhlı savaş gemisini yapmayı başaran bir Amiral'in hikayesini tartışıyoruz. Yi Sun Shin'in çevresinde gelişen tarihi olaylar neticesinde Uzakdoğuda neler olup olmadığına bizimle bakmak istemez misiniz?

TFT - Çorum Gezimiz - 18.11.2018
Tarih ve Felsefe Topluluğu olarak geçen dönem gerçekleştirdiğimiz Eski Çağ konulu gezimizin öyküsüdür. Diğer gezilerimizde ve etkinliklerimizde görüşmek üzere...

31 Mart Vak'ası Konulu Seminer
Prof. Dr. Necmettin Alkan, Rumî takvim olarak 31 Mart 1325'te (13 Nisan 1909) meydana gelen 31 Mart Vak'ası hakkında, 13 Mart 2019 tarihinde, saat 14.30'da, 3. kat toplantı salonunda bir konuşma yapacaktır. İlgisi olan arkadaşlarımızın katılımını bekliyoruz. Topluluğumuza üye olmak için Whatsapp bağlantı linki: https://chat.whatsapp.com/F7e5CEJcgCcKt9i7PzYUTr
- ETKİNLİK TARİHİ 13 Mart 2019
- ETKİNLİK SAATİ 14:30 - 16:00
- YER 3. Kat Toplantı Salonu

Ankara gezimiz hakkında duyuru
Dil Kültür Topluluğuyla beraber Milli Mücadele Kapsamında bir Ankara içi gezisi planladık. Gezimize katılabilmeniz için whatsapp grubumuzda olmanız ve topluluğumuza üye olmanız gerekmektedir. Gezi Katılım Formu bugün gün içerisinde Topluluğumuzun whatsapp grubunda paylaşılacaktır. Topluluğumuzun whatsapp bağlantısını buraya bırakıyorum. https://chat.whatsapp.com/F7e5CEJcgCcKt9i7PzYUTr

Osmanlı İstanbul’unda İslami Bir Hafıza Mekanı: Eyüp Sultan
Nişantaşı Üniversitesi'nden Feray Coşkun'un katılımıyla gerçekleşecek seminere herkes davetlidir.
- ETKİNLİK TARİHİ 06 Temmuz 2017
- ETKİNLİK SAATİ 14:00 - 16:00
- YER 2. Kat Toplantı Salonu

Mecmua 4. Sayı Çıktı
Tarih ve Felsefe Topluluğu olarak dönemlik çıkardığımız " Sosyal Bilimler " dergisi Mecmua uzun bir aradan sonra yeni tasarımı ile sizlerle...
Dergimizi okul içerisindeki belirli noktalardan temin edebilir veya Facebook grubumuzdan PDF formatında erişebilirsiniz.

Kilise, Bürokrasi ve Ticaret Üçgeninde Osmanlı Rumları
Leiden Üniversitesi'nden Dr. Hasan Çolak'ın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz seminerde Osmanlı İmparatorluğu'nun Rum halkının tarihi çeşitli yönleriyle dinleyicilere aktarıldı. Seminerden kısa bir kesiti Youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

Kilise, Bürokrasi ve Ticaret Üçgeninde Osmanlı Rumları
Merhaba Arkadaşlar,
Tarih Bölümü Seminerleri kapsamında 22 Mart 2017 Çarşamba günü saat 16:00'da 2. Kat Toplantı Salonu'nda Dr. Hasan Çolak (Leiden Üniversitesi) "Kilise, Bürokrasi ve Ticaret Üçgeninde Osmanlı Rumları” konulu bir seminer verecektir. Katılımınızı bekliyoruz.
- ETKİNLİK TARİHİ 22 Mart 2017
- ETKİNLİK SAATİ 16:00 - 18:00
- YER 2. Kat Toplantı Salonu

Türk Dünyasında Şamanizm - Timur Davletov - Video
Timur B. Davletov'un değerli katılımıyla gerçekleşen "Türk Dünyasında Şamanizm" adlı seminerimizde, en eski tarihlerden bu yana Türklerin inanç sisteminin önemli bir parçası olan Şamanizm'den ve onun ögelerinden bahsedildi. Misyonerlik amacı taşımamasına rağmen Şamanizmin Türk dünyasında hala varlığını sürdürdüğünden bahseden Davletov, konuyla ilişkili olarak Şamanizm'in tabiata, ateş vb. varlıklara yüklediği anlamlara ve çevreci yapısana; eski Türklerdeki çok tanrılı inanç motiflerine, öteki dünya, cennet cehennem anlayışlarına vurgu yaptı. Günümüze değin yapılan önemli Şamanizm araştırmalarına da değinen Davletov,'un üzerinde durduğu bir başka önemli konu da Şamanizm-Türkler ilişkisine ilişkin klasik tarihyazımındaki Şamanizm-Türkler ilişkisine ilişkin yanlış anlatılar oldu.
Kaltılımlarından dolayı herkese teşekkür ederiz.

Türk Dünyasında Şamanizm - Timur Davletov - Fotoğraf
Timur B. Davletov'un değerli katılımıyla gerçekleşen "Türk Dünyasında Şamanizm" adlı seminerimizde, en eski tarihlerden bu yana Türklerin inanç sisteminin önemli bir parçası olan Şamanizm'den ve onun ögelerinden bahsedildi. Misyonerlik amacı taşımamasına rağmen Şamanizmin Türk dünyasında hala varlığını sürdürdüğünden bahseden Davletov, konuyla ilişkili olarak Şamanizm'in tabiata, ateş vb. varlıklara yüklediği anlamlara ve çevreci yapısana; eski Türklerdeki çok tanrılı inanç motiflerine, öteki dünya, cennet cehennem anlayışlarına vurgu yaptı. Günümüze değin yapılan önemli Şamanizm araştırmalarına da değinen Davletov,'un üzerinde durduğu bir başka önemli konu da klasik tarihyazımındaki Şamanizm-Türkler ilişkisine ilişkin yanlış anlatılar oldu.
Kaltılımlarından dolayı herkese teşekkür ederiz.

Seminer - Türk Kültüründe Şamanlık
Hakas Türk'ü Şamanizm araştırmacısı ve şaman olan Sayın Timur B. Davletov bizlere şamanizmin bilinmeyen ayrıntılarını anlatacak. Ayrıca modern Türkiye'nin kuruluşunda Şamanizm'in etkisi gibi oldukça ilginç bir konuya değinecek. Atatürk'ün Şamanizm'e bakış açısı nedir sorusuna cevap arayacak. İlgilenen herkesi etkinliğimize davet ediyoruz. Dışardan katılım mümkündür.
- ETKİNLİK TARİHİ 03 Mart 2017
- ETKİNLİK SAATİ 15:30 - 17:30
- YER Sosyal Tesisler 3 No'lu Salon

Seminer - Dağlık Karabağ Sorunu
Bir dönem Azerbaycan Milli Meclisinde vekil olan sayın Dr. Seriyye Genceliyeva Tamer, bizlere Dağlık Karabağ bölgesinin tarihinden, Azerbaycan Türkleri için öneminden bahsettikten sonra Ermeni işgali sırasında ve sonrasında yaşanan soykırım, sürgün gibi olaylara değindi. Son olarak günümüzde sorunun çözümü için yapılanlara ve çözüm için kendi görüşlerine yer verdi.

Seminer - Türkiye'de Tarihçilik ve Sosyal-Ekonomik Tarihin Boyutları
Halil İnalcık'ın vefatından sonra bütün otoritelerce Türkiye'nin en büyük tarihçisi olarak ismi zikredilen Bilkent öğretim üyesi Sayın Prof. Dr. Özer Ergenç bizlere tarihçi olmanın altın ipuçlarını kendi yaşamından kesitler sunarak verdi. Dinleyicilerimizin ilgisine hayran kalan konuğumuz semineri sonlandırmak da oldukça isteksiz davrandı.

Türkiye Okumaları 9 - Geri Kabul Anlaşması Sonrası Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye Raporu
Bu hafta BurakMurat Ercan'ın "Geri Kabul Anlaşması Sonrası Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye Raporu; Yalancı Baharın Sonu" adlı makalesini tartışacağız. Etkinliğimizden kısa zaman önce açıklanan yeni raporu da dahil ederek Türkiye ve AB arasındaki süreci ele alacağız.