
Bilgisayar Topluluğu ve IEEE, EESTEC LC ANKARA Smart C.A.R.S Etkinliğinde Beraber Yer Aldı(Devam)
Yurtdışından Sırbistan, Arnavutluk, Macaristan, Almanya, Yunanistan, Hırvatistan, Romanya, Bosna-Hersek ve yurtiçinden katılan toplam 12 katılımcı ile EESTEC LC ANKARA Smart C.A.R.S etkinliği bugün sona erdi. Etkinlik kapsamında çizgi izleyen, sıcaklık ve uzaklık algılayan sensörler yardımıyla prototip bir araç tasarlandı. Aracın, üstündeki mikroişlemci yardımıyla yönetilebilmesi için katılımcılara temel programlama ve Arduino dersleri verildi. Ayrıca sonradan eklenen GPS ve yakıt tüketimi modülü ile de akıllı bir arabanın gerekli anlarda nasıl davranması gerektiği ve bu gereksinimlerin nasıl karşılanacağı tartışıldı. Şu an yapılan aracın sadece bir prototip olduğuna dikkat çeken katılımcılar, ilerleyen teknolojilerde çizgi izleyen sensörlerin yerini yoğun bir görüntü işlemenin alacağını öngördüklerini aktardılar.

Bilgisayar Topluluğu ve IEEE, EESTEC LC ANKARA Smart C.A.R.S Etkinliğinde Beraber Yer Aldı
C.A.R.S. : Come and Ride in the Smartest, Avrupa’nın çeşitli şehirlerinden gelen 12 öğrencinin katılımıyla düzenlendi. EESTEC Topluluğu birinci olarak sürücüsüz şeridini takip eden, sürücünün sinyal vermediği durumlarda ve şeridinden çıktığında sürücüyü uyaran bir prototip araç yapmayı ve sürücü ihmallerini minimuma düşürmeyi, ikinci olarak herhangi bir çarpmada çarpma şiddetini ve kazanın olduğu konumun kaydedilmesini amaçladıklarını belirtiyor. Gerekli kişi ve kurumların bu bilgilere IoT ile entegre edilmiş bir sistem ağından ulaşmasını sağlayıp, kazadan hemen sonra acil numaraları arayıp sürücülere tehlikeli durumlarda daha hızlı müdahale edilmesini sağlamak ve kazaların oluş şeklinin takibinde kullanılmasını mümkün kılmak istediklerini de vurguluyor. Topluluk, bir diğer uygulamalarının da yakıtın kritik olduğu durumlarda ulaşılabilecek uzaklıklardaki yakıt istasyonlarını gösteren yakıt takip sistemi kurarak sürücülere verimli ve endişesiz bir sürüş sağlamak olacağını ifade ediyor.

Java Programlama Kursu
Haftada iki gün ikişer saatten yapılacak olan dersleri Baturay Onural arkadaşımız verecek. Bu haftaya(16-20 Ocak 2017) özgü olarak her iki günde de aynı şeyler anlatılacak. Java Programlama kursu her pazartesi 16:30 - 18:20 ve her perşembe 16:30 - 18:20 saatleri arasında yapılacaktır. İletişim için: eonural@etu.edu.tr

Hour Of Code etkinliğini Göktürk İlköğretim Okulu 4. sınıflar ile gerçekleştirdik.
Hour of Code Nedir?
Kodlama Saati 180'den fazla ülkede gerçekleşen 10 milyonlarca öğrenciye ulaşmış küresel bir harekettir. Code.org tarafından organize edilen, halka açık, kar amacı gütmeyen, bilgisayar biliminin hayatımızdaki katkısını daha fazla okulda öğretilmesini sağlayarak arttırmaya adanmış ve öğrencilerin de katılımını arttırmayı amaçlayan bir organizasyondur.