← TOBB ETÜ ANA SAYFASI
HATA VEYA ÖNERİ BİLDİR
ORTAM - TOBB ETÜ
Keşfet Topluluklar
Türk Halk Dansları Topluluğu Türk Halk Dansları Topluluğu

Türk Halk Dansları Topluluğu

31 ÜYE
119 TAKİPÇİ
  • Mesaj Gönder
  • Üyelik Başvurusu
Anasayfa
Türk Halk Dansları Topluluğu
75. Yıl Huzurevi'ne Yaptığımız Ziyaret
Türk Halk Dansları Topluluğu Türk Halk Dansları Topluluğu
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • E-posta

75. Yıl Huzurevi'ne Yaptığımız Ziyaret

Okulumuzun Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Topluluğu ile birlikte 75. Yıl Huzurevi'ne yaptığımız ziyaretten güzel kareler.

7 yıl önce
Ali Mert Coşkun, Sude Selen Örek bunu beğendi
@user
Topluluk Hakkında
Diren Can Ateşci
Diren Can Ateşci Topluluk Başkanı
KURULUŞ TARİHİ 01 Ekim 2004
TOPLAM ÜYE SAYISI 31
KURULUŞ AMACI
2004 yılında kurulan topluluğumuz çok kısa süre içinde ekip ruhunu oluşturup büyük bir hızla çalışmalarına başlamıştır. İlk yılında Adıyaman ekibimiz Atatürk Kültür Merkezi'nde ilk gösterisini başarıyla gerçekleştirmiştir. İkinci yılında ise Adıyaman yöresine ek olarak Artvin ve Trabzon ekibi kurmuştur. Aynı yıl üniversitemizin Nevruz kutlamalarında sahne almıştır. 2005 - 2006 yılları arasında Prag'da geleneksel olarak düzenlenen Tulum Festivali'ne katılma fırsatını elde eden topluluğumuz yurt dışında ülkemizi ve okulumuzu başarıyla temsil etmiştir. Topluluğumuz 2006 - 2007 yılında Aydın yöresine ait zeybek ekibi kurmuştur. Aynı yıl içinde üniversitemiz, Ankara'daki birçok üniversite ve derneğin katılımı ile gerçekleştirilen ve topluluğumuzun dört yöre ile katıldığı Halk Oyunları Festivali'ne ev sahipliği yapmıştır. Daha sonraki yıllarda topluluğumuz Bitlis ve Seymen ekibi kurmuştur.

2010 - 2011 yılında yeniden yapılanma sürecine giren topluluğumuz yeni bir yöre çalışmamış, TRT'de sahne almaya ek olarak çeşitli etkinliklere katılmıştır. Topluluğumuz son üç yıldır Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlemiş olduğu 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Samsun'daki törenlere katılmış ve sahne almıştır. Topluluğumuz 2016 yılında Antalya'nın Serik ilçesinde uluslararası olarak düzenlenen Çilek Festivali'ne katılmış, bu festivalin gala gecesinde ünlü sanatçı Zara'nın seslendirdiği parçaya seymen oynayarak eşlik etmiştir.

Son dönemde üniversitemizin Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Topluluğu'nun düzenlediği 75. Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ziyaretine katılan ve gösteri yapan topluluğumuz, Ankara Üniversitesi'nin çeşitli etkinliklerinde de sahne almıştır.

Oynanan Yöreler:
- Adıyaman
- Artvin
- Bitlis
- Kırım
- Aşuk Maşuk
- Burdur
- Seymen (Ankara)
- Kırklareli
- Gaziantep
- Trabzon
- Zeybek (Aydın ve Muğla)
- Roman
DİĞER SAYFALARI
Topluluk Önerileri
Hukuk Topluluğu
Hukuk Topluluğu
ETÜ Hukuk Teknolojileri Topluluğu
ETÜ Hukuk Teknolojileri Topluluğu
Robotik ve Gömülü Yazılım Topluluğu
Robotik ve Gömülü Yazılım Topluluğu
Sağlık ve Biyomedikal Bilimler Topluluğu
Sağlık ve Biyomedikal Bilimler Topluluğu
Asklepios Bilimsel Araştırma Topluluğu
Asklepios Bilimsel Araştırma Topluluğu
  • Giriş Yapın
    • Keşfet
    • Topluluklar
    • Sorun veya Öneri Bildir
© 2025 TOBB ETÜ
crafted by Horato